Екс-посланикът на САЩ в Русия Майкъл Макфол се нахвърли с критика срещу президента на САЩ Тръмп по повод казаното от американския лидер срещу Германия по време на срещата на НАТО, поради това, че тя е сключила с Русия сделка за изграждането на газопровода, пише изданието The Hill.
Тръмп каза, че това споразумение е превърнало Берлин в «заложник на Русия», а също призова НАТО да разгледа тази ситуация.
«Това е крайно прискърбно, че Германия сключва крупна нефтогазова сделка с Русия, докато вие трябва да я защитавате от нея.
Германия плаща всяка година милиарди и милиарди долари», заяви Тръмп по време на срещата с генералния секретар на НАТО Столтенберг.
«Считам, че руснаците ни се присмиват, — заяви екс посланикът в интервю за  MSNBC. — Считам, че това е правилно, те ни се присмиват, защото всичко това допринася за техния просперитет.
Те ни се присмиват, защото нашият президент, за съжаление, им помага да си изпълнят целите», добави Майкъл Макфол, който по-рано беше посланик на Съединените Щати в Русия.
Петя Паликрушева
Източник:

 

Тагове: ; ; ; ; ;