Главата на Министерството на отбраната на Германия Урсула фон дер Ляйен в интервю да CNN изрази надежда, че президентът на САЩ Доналд Тръмп по време на срещата си с Владимир Путин след срещата на НАТО «ще даде ясно да се разбере», че алиансът никога няма да признае «анексията на Крим».
Според  фон дер Ляйен, участниците в срещата ще изпратят ясен сигнал за сплотеност и решителност, а Тръмп трябва да изпрати този сигнал на Путин.

В такъв случай, какви изявления по адрес на президента Путин се надявате да чуете от президента Тръмп, когато те се срещнат ден или два след срещата на НАТО?
УРСУЛА ФОН ДЕР ЛЯЙЕН, министър на отбраната на  Германия: 
Надявам се, че след срещата на НАТО, на която ние ще дадем ясен сигнал за нашата сплотеност и решителност, Тръмп ще даде ясно да се разбере, че ние никога няма да признаем анексията на Крим, което е нарушение на международното законодателство, че ние следим над това, което се случва например в Украйна, и че има възможност да се постигне договорка и да се режат тези проблеми, но при условие, че другата страна наистина иска да постигнем мир.
Общо казано, темите за обсъждане са много, но най-важно от всичко е Тръмп да занесе от срещата на НАТО ясен сигнал за сплотеност и решителност.
Петя Паликрушева
Източник: CNN
 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;