12 юли 2018-Нюз Фронт.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп пристигна на официално посещение в столицата на Великобритания, съобщиха от изданието Sky News.

 

Снимка: ©HENRY NICHOLLS Reuters

Отбелязва се, че в рамките на посещението си във Великобритания Доналд Тръмп ще се срещне с кралица Елизабет II, а също и с премиерът на страната Тереза Мей.

По-рано Тръмп сподели, че срещата с руския президент, която е насрочена за 16 юли в Хелзинки, за него е много важна и смята да обсъди въпроси свързани със Сирия, Украйна, и други важни международни теми.

След срещата на върха на НАТО Тръмп ясно даде да се разбере, че САЩ продължава линията на военно доминиране и отношенията на страните членки с Русия, го разстройват. Но се опита да приложи и пиар ход на гърва на Владимир Путин, казвайки, че не очаква възможността някога с него да станат приятели, ако към настоящия момент се явяват политически съперници.

Възможно е посещението на американския президент преди срещата с Владимир Путин да е извикана от необходимостта за съгласуване на основни моменти свързани с делото » Скрипал».

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;