Съдейки по изображенията от спътник, Русия усъвършенства своите военни бази в Калининградска област, това може да доказва, че Владимир Путин показва своята сила в навечерието на срещата очи в очи с Доналд Тръмп, пише  Daily Mail.
На снимките се вижда, че във времето между март и юни тази година Русия е модернизирала хранилище с боеприпаси.
Както отбелязва  Daily Mail, позовавайки се на изданието Defense One, на снимките се виждат промени във външния вид на съоръженията в град Балтийск, намиращ се точно до полската граница.
«Видимото различие между двете предоставени изображения е в укрепените съоръжения, което обикновено се извършва при разполагането на бункери, предназначени за съхранение на взривоопасни вещества, а също се използва и за насипи от земя за по-нататъшната изолация на тези съоръжения», сподели за
Defense One аналитикът Мат Хол.
«Там се виждат разчистени места, нови съоръжения, видими от вътрешната страна на гористата местност, а също насип и външна ограда, които обграждат хранилището», добави той.
«Всяко съоръжение в негорист район в северната част се укрепваше в продължение на три месеца», добави той.
Петя Паликрушева
Източник: http://www.dailymail.co.uk/news/article-5935017/Russia-builds-military-sites-Polands-border-satellite-images-reveal.html

Тагове: ; ; ;