11 юли 2018- Нюз Фронт.

Днес стартира двудневната среща на върха на НАТО в Брюксел, чиято основна тема е повишаването на разходите за отбрана. Преведено на български език, САЩ свиква всички членове на алианса, за да им каже, че плащат недостатъчно и трябва да се бръкнат още.

 

Още от сутринта Доналд Тръмп зададе тон на срещата при разговора си с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, подчертавайки, че САЩ правят много повече от доста страни членки и съответно разходите трябва да се увеличат.

» От срешата, очаквам да постигнем резултати в укрепването на възможностите по сдържане и отбрана, усилване на борбата с тероризма, и последващо разпределяне на финансови разходи»- подкрепи го Йенс Столтенберг.

 

 

Дневния ред на срещата на върха на НАТО е ясен: повече пари и по-малко да се работи  с Русия.

Явно преди предстоящата среща с президента на Русия Владимир Путин, Тръмп е решил да стегне подопечните си. Така, без да сдържа емоции Тръмп подложи на жестока критика Германия, която си позволява твърде близки отношения с Русия.

 

«Значи ние ви пазим от Русия, а вие наливате милиарди, купувайки газ и петрол?»- възмутено започна Тръмп.

Това е непривмливо!

«Предполага се, че ние ви пазим от Русия, а Германия ѝ плаща милиарди всяка година. Ние защитаваме Германия, Франция и всички тези страни, а много от тях строят газопроводи с Русия и също наливат милиарди в нейния бюджет»

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;