Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс заяви, че американският лидер Доналд Тръмп по време на преговорите с главата на руската държава Владимир Путин ще се опита да намери възможности за подобряване на отношенията между страните.
Това той заяви във Fox News.

«Президентът ясно даде да се разбере, че ние имаме интереси, които се сблъскват с руските…ние трябва да търсим начин да работим в сфери, представляващи общите интереси, трябва да сме в търсене на дългосрочно решение в Сирия», каза той.

Според него, двете страни също трябва да си взаимодействат и по други теми, в частност по въпроса за Украйна.

«Ние имаме въпроси, касаещи Украйна, между нашите страни съществуват и други теми за обсъждане», добави той.

Fox News

По-рано съобщихме, че американският лидер Доналд Тръмп е заявил, че членовете на НАТО се отнасят несправедливо към САЩ.
Това съобщава Fox News.

«НАТО не се отнася към нас справедливо, но аз считам, че ние ще измислим нещо. Ние плащаме твърде много, а те (другите членове на алианса, бел.ред.) плащат твърде малко», посочи той.

По-рано Тръмп в навечерието на срещата на страните-членки на НАТО в своя Туитър се поинтересува, имат ли намерение партньорите на САЩ от алианса да възмездят Вашингтон за разходите за отбрана.

Експертът от Центъра за изследвания на проблемите на сигурността към РАН, политологът-специалист Константин Блохин в разгово с ФБА «Икономика днес» оцени изявленията на постоянния представител на САЩ към НАТО Кей Бейли Хътчънсън за това, че Русия уж желае да дестабилизира НАТО.

Петя Паликрушева

Тагове: ; ; ; ; ;