11 юли 2018-Нюз Фронт.

Днес ще се играе полуфинал между отборите на Хърватия и Англия. Излишно е да припомняме, че след записа на две поредни видео-обръщения с неонацистки лозунги » Слава Украине» и «Белград гори! от хърватския футболист Домагай Вида, про- ураинските радикали продължиха да нагнетяват темата.

В нощта на 11 юли също така беше реализирана организирана атака на сайта на ФИФА пак от украински потребители, чийто цел беше да понижат рейтинга на организацията. Към всичко това обаче, скандаланото видео, отключи нова тема- за ролята на хърватите в конфликта.

Оказа се, че голямо количество хърватски наемници се бият за Украйна и обстрелват мирното население на Донбас.

 

 

На видео кадрите, публикувани на страничка представяща националистически украински батальон в социалната мрежа Facebook ,хърватски наемник се обръща към националния отбор на Хърватия, за да им испрати подкрепата си и да им пожелае победа.

Хърватския боец говори на украински език ( явно за хърватите е нормално да говорят на украински, щом посвещават победите си на Украйна).

Хърватинът в началото на видео обращението си обяснява, че се намира вече 4 години в «Азов» и се бие на страната на украинците, които избиват населението на Донбас.

На заден план се виждат момчета във военни униформи и с тъмни очила, държащи знамената на Хърватия и Украйна, и на съответния националистически батальон.

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;