11 юли 2018-Нюз Фронт.

Генералният прокурор на  Украйна Юрий Луценко се включи в атаката на украинските фенове на  страницата на  ФИФА в социалната мрежа Facebook.
Целта на атаката е понижаване на рейтинга на организацията. Луценко остави на страницата на ФИФА лозунг «Слава Украине!», а също и оценка. За разлика от останалите, които по команда оставят единички, генералния прокурор остави тройка. 

 

Украинските фенове атакуваха страницата на  ФИФА в Facebook в нощта на 10 юли. С общи усилия понижават средната оценка на организацията с 1,1 точки и масово оставят коментари с нацисткия лозунг «Слава Украине!» изписан на руски, английски и украински.

Идеята е подхвърлена от профила на Данило Яковлев, който публикува второто видео в което хърватския футболист Домагай Вида скандира «Слава Украине» и » Белград- гори!

 

Дисциплинарния комитет на ФИФА глоби Огнен Вукоевич с 15 хиляди швейцарски франка, а Хърватския футболен съюз го изключиот делегацията на текущия мондиал.

Домагай Вида, който се размина за сега с предупреждение записа веднага второ провокационно видео, което се появи в мрежата два дни преди срещата с Англия на полуфинала.

Сега остава въпроса, ще бъде отстранен от играта Вида, който разпали скандала и омрачи най-футболното събитие за 2018 с пропаганда на националистически лозунги.

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;