Стотици местни жители на град Ал Керк ал-Шарки в провинция Дераа се събраха на централния площад и отпразнуваха освобождаването си от терористичните организации, след като Сирийската арабска армия на Башар Асад възстанови безопасността в града.

Това съобщиха журналисти от мястото на събитието.
Снимката е предоставена от журналисти от мястото на събитието.

По-рано съобщихме, че руският център по примирие между враждуващите страни в Сирия съобщи, че в югозападната зона на деескалация в резултат на успешните преговори броят на населените места, присъединили се към режима на примирие, е достигнал 90.
Число присоединившихся к перемирию на юго-западе САР населённых пунктов возросло до 90

  • «В провинция Дераа — 75, в това число за денонощието — 16, в провинция Ес Сувайда — 15, за денонощието едно», съобщиха от пресслужбата на руския Център.

  • Понастоящем представителите на Центъра по примирие водят преговори с терористите за тяхното извозване заедно с членовете на техните семейства в провинция Идлиб.
  • Както се съобщава, общо понастоящем през прехода в района на град Дераа се планира да бъдат изведени до хиляда човека.
  • «Обстановката в зоните на деескалация се оценява като стабилна», отбелязват от Центъра.

По-рано се съобщи, че болшинството командири на терористите в провинциите Дераа са преминали на страната на правителството на Сирия.

 

 

 

Тагове: ; ;