10 юли 2018- Нюз Фронт.

Световното по футбол е почти на финала, и като изключим немислимата хърватска постъпка, която няма нищо с понятията за красива игра, в Русия пристигнаха да се насладят на спорта и футболните емоции гости от цял свят. Включително и от Сирия, както се оказа.

Днес Русия е най-футболната държава, а столицата Москва гъмжи от туристи и футболни фенове. 

И тук се случва нещо грандиозно- играта, емоциите, победата и загубата, учат хората да са единни, близки, да ценят, да се стараят да направят нещата добре, да покажат най-доброто, на което са способни, да казват благодаря.  Случва се международния език на човешките отношения. И това наистина е ценно.

 

Феновете от Сирия написаха в социалните мрежи: » Пристигнахме да подкрепим Русия, защото Русия ни подкрепи. Това е най-малкото, което можем да направим.

Още в предверието на световното по футбол в Сирия често се развява флага на Русия, заради помощта, която Русия оказва на сирийския народ в борбата срещу терористите.

 

» Преди войната в Сирия не сме си падали сигурно по руския отбор, но след като Русия се намеси в сирийския конфликт, когато имахме най-силна нужда, сирийците започнаха да изпитват симпатия към Русия»- разказва сирийски продавач.

 

Благодарение на Русия, тази година Башар Асад за първи път от 2012 година насам, успя да си върне контрола над столицата Дамаск и покрайнините, след като бяха прогонени терористите.

Според думите на сирийсците, сега те могат да гледат спокойно световното по футбол, за разлика например от 2014 година, когато там войната просто е в разгара си и бушува, и на никого не му е до футбол, а мисли как ще оцелее.

 

От както Русия наложи вето на резолюцията на ООН по Сирия и започна да играе важна роля по преговорите в сирийския ръпрос, сирийците започнаха често да си купуват руски знамена. За да изразят накак своята благодарност.

 

» Ние сме съюзници и във войната, и в мира, и  в спорта. Много сирийци подкрепят руския отбор.

 


Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ;