Много полеви командири от въоръжени терористични банди, които се договориха със Сирийската арабска армия, съответно с правителството на Сирия за примирие, получиха гаранции за безопасното из преминаване на територията на Йордания.

Това съобщиха журналисти от мястото на събитието.

Снимката е на журналистите от мястото на събитието.

По-рано съобщихме, че в резултат на победоносната офанзива Сирийската армия на президента на Сирия Башар Асад с подкрепата на ВКС на Русия е достигнала до границата с Йордания.

В момента се провежда укрепване на позициите на Сирийската арабска армия по границата с Йордания.

По-рано съобщихме, че сирийската правителствена армия и Военно-космическите сили на Русия нанесоха повече от 600 въздушни удара по джихадистите в югозападната сирийска провинция Дераа за последните 15 часа, предава Reuters, като се позовава на информация от базираната в Лондон Сирийска обсерватория за човешките права.

След четири дни на ограничени бомбардировки, интензивните удари продължиха късно в сряда след пропадането на преговорите между терористите и Русия.
Сирийският президент Башар Асад и неговите съюзници осъществяват настъпателна операция в провинция Дераа, една от последните твърдини на екстремистите в Сирия

 

 

 

Тагове: ; ; ; ;