10 юли 2018-Нюз Фронт.

Американците смятат, че ВСУ могат да стрелят по Донбас въпреки Минските споразумения, тъй като се намирали на родна земя.

Логично. Значи, според американската логика, ако си на «родна земя» имаш право да стреляш по мирното население, ако то не признава властта, дошла след държавен преврат?

 

 

» Ами разбира се, че стрелят украинците, но пък трябва да се има предвид, че всичко се случва на територията на Украйна ( правилно, не на територията на САЩ- бел.ред). 

 

И за страната ( Украйна) си е напълно в реда на нещата да има войници, които да стрелят. Има да, нарушения на украинската страна по прекратяване на огъня. Но повечето и по-сериозни нарушения се случват на неподконтролните й територии.»,- заяви Кърт Волкър.

Такива думи будят не само недоумение. Защото пряката на специалният представител на САЩ ( Кърт Волкър) говори за явно одобрение по повод това, че ВСУ продължават обстрелите, въпреки влязлото в сила ново примирие от 1 юли. Волкър открито подкрепя и оправдава стрелбите на ВСУ. А и как иначе, ако Сенатът на Конгреса на САЩ е отпуснал вече 200 милиона долара за «военна помощ» на Украйна.

 

И реализирането на тази военна помощ, увеличава черната статистика- в Донбас, който не стреля, защото се придържа към подписаното примирие и хората там, просто искат да живеят без обстрели, се увеличават разрушените домове, а жертвите от началото на 2018 са 89. За вас 89 звучи като цифра може би. Но всяка една жертва от тези 89, има своя история, и носи много болка и страдание за близките и семействата.


 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ;