Футболните запалянковци не отстъпват на футболистите: СМИ от Австрия за запалянковците на Хърватия

Хърватските запалянковци във Виена празнуваха победата на своя национален отбор по футбол с нацистки поздрави и със знамена на «усташите», с прохитлеристки песни от времето на Втората световна война.

Снимките са публикувани от австрийското издание «Кроне цайтунг».

Футболните запалянковци са празнували в квартала Отакринг, полицията се наложило да прегради улицата, уточняват средствата за масова информация.

Свидетелите потвърждават, че са видели и други нацистки символи, например, вдигната в нацистки поздрав напред дясна ръка.

«Кроне» във връзка с този информационен повод припомня на читателите си, че националният отбор на Хърватия е празнувал победата над Русия с песни на десния екстремист Марк Петрович Томпсън.

Източник: https://www.krone.at/1736694

Припомняме, че по време на масовото шествие на абитуриентите от училищата в Хърватска учениците скандираха нацистки лозунги — поздрави на «усташите» от времето на Втората световна война, вдигаха напред и нагоре ръцете в нацистки поздрав.

Полицията, която съпровождаше колоната, не реагира по никакъв начин на действията на радикалните младежи.

Представителят на Обединението на сърбите в Хърватска Миодарг Линта каза пред журналисти, че това «традиционно поведение на значителна част от випускниците»

 

 

Тагове: ; ; ;