9 юли 2018-Нюз Фронт.

Ако си хърват и не знаеш как да посрамиш целия си народ, винаги можеш да запишеш видео, с което да покажеш на какво си способен. И после да кажеш, че се шегуваш, въпреки, че въобще не е смешно.

Един от двамата «шегаджии», Огнен Вукоевич  излетя от националния отбор  на Хърватия и се лиши от участие в световното по футбол 2018 заради скандалното видео, в което заедно с Домагай Вида скандират » Слава Украйне» .

 

( Хърватските «герои» Вида и Вуекович, които намериха за уместно да се изгаврят с болката на Донбас, където умират деца от обстрелите, под фразата «Слава Украине»)

 

 

Заявлението за отстраняването се появи на официалния  сайт  на Хърватския футболен съюз.

 

Ръководството на Хърватския футболен съюз поднася извинения за поведението на Вукоевич. В заявлението се отбелязва, че треньорът е изключен по искане на отбора. Освен това се подчертава, че и двамата

Вукоевич и Вида са се извинили за думите си, продължавайки да настояват, че «нищо такова са нямали предвид», а просто са се шегували.

Международната федерация по футбол  (ФИФА) вече изнесе решение по неприятния инцидент. Меко, разбира се. Но пък гневната  реакцията на обществеността не утихва.

Дисциплинарния комитет на ФИФА също изгледа скандалното видео, в което двамата хървати, вместо да поздравят страната си, да уважат родителите си, да кажат нещо смислено, излизат и скандират  неонацисткия лозунг «Слава Украине», като казват, че посвещават победата си на Украйна.

Когато почва да мирише на дискфалификация, се извиняват, също толкова нелепо колкото е самото видео, за което от ФИФА, също признават, че е безкрайно тъпо, и подобно поведение противоречи на принципите

fair-play и въобще кой да очаква подобна глупост, която меко казано няма нищо общо със спортната етика. Вида, получи предупреждение от дисциплинарния комитет.

На 11 юли в 21:00, националния отбор на Хърватия ще играе с Англия. Но както и да играят, вече запомниха хърватите с фразата «Слава Украине».

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ;