9 юли 2018- Нюз Фронт.

Според мнението на водещи военни и политически фигури от Европа президентът на САЩ Доналд Тръмп може да изведе войските на САЩ от Украйна, ако Великобритания и другите европейски държави не увеличат разходите си за отбрана. И тук внимание!- ключовото е «може да изведе войските си от Украйна»- ей така нелепо Доналд Тръмп сам призна за това, че в Украйна има американски войски, докато рекетира Европа за още пари за НАТО.

 

 

 

Тук ще отбележим два важни момента: 11-12 юли ще се състои срещата на върха на НАТО в Брюксел, където се очаква страните да се съгласят да увеличат бюджета си за отбрана, така както иска Доналд Тръмп.

Защото САЩ и така много харчи, ето например, за «военна помощ»на Украйна Сенатаът на Конгреса на САЩ се бръкна с 200 милиона долара, които са за военните нужди и цели на САЩ в Украйна,

Вторият момент- нека не забравяме, че предстои среща между президентът на Русия Владимир Путин и Доналд Тръмп 16 юли в Хелзинки.

 

Според официални заявления на САЩ през 2018 година ще приключи строителството на Центърът на бойна подготовка за войските на Украйна.

 

Военнослужещите от ВСУ ще минават там военна подготовка с помощта на американски инструктори, и ще отработват боен опит заедно с американските си другари, които като военнослужещи на САЩ ще се намират в Украйна на ротационен принцип в центъра.

 

Осъществяването на ротацията на бригадите на армията на САЩ на територията на Украйна също стартира през 2018 година, и тук е мястото да отбележим, че неслучайно Порошенко анонсира преформатирането на «АТО» и подписа указ разрешаващ дори психично болни да влизат в армията на служба.

На 25 юли  2017 военно-морския строителен батальон Seabees на САЩ проведе церемония по откриване на център за морски операции на военн0-морска база Очаков. Според данни на официалният сайт на ВМС САЩ, центърът за морски операции е призван да бъде един от трите постоянни проекти на ВМС САЩ на територията на Украйна.

 

Полковник Ник Дучич, командващ на 79-та стрелкова бригада на калифорнийската национална гвардия, сподели пред журналисти за опита си на постта командир на Обединенитемнохонационални учебни групи в Украйна* ( тук четем между редовете, всяка дума си превеждаме » обединени», «многонационални»- тоест, косвено се признава участието не само на обучаващи — «инструктори», но и на чужди наемници, които са различна националност на договор по служба към САЩ)

Самият Дучич ( съвсем американска фамилия, както може да забележите) пристига в Украйна през 2015 с 54 свои войника за подготовката на сухопътните войски на Украйна около Яворов. И това, всъщност става първата постоянна мисия на САЩ на територията на Украйна от 2014 година. Забележете пак- първата, числително редно, подсказващо, че не е единствената.

Иначе, САЩ са за мир, ако ги пита някой, а Русия е «агресор» доставящ хуманитарна помощ и трябва да й се налаг санкции. А САЩ са за мир.

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;