Държавният секретар на САЩ Майк Попео извърши официална визита във Виетнам, където похвали колегите за работата им по организацията на американския президент Доналд Тръмп по време на срещата на АТЕС през 2017 година, а също повдигна въпроса за ядреното разоръжаване на Северна Корея.
Помпео обсудил с властями Вьетнама вопрос денуклеаризации КНДР

  • «Срещнах се с колегите по време на своята първа визита в тази страна. Още веднъж благодаря за усърдния труд при организирането на забележителната визита на президента на САЩ на срещата на АТЕС миналата есен и за работата в рамките на моята първа и успешна визита», написа Помпео в Туитър.

Посмотреть изображение в Твиттере

Secretary Pompeo

@SecPompeo

Той отбеляза, че е обсъдил с ръководството на страната виждането за денуклеаризацията на КНДР, а също изрази надежда за укрепване на сътрудничеството между Ханой и Вашингтон.
По-рано министърът на външните работи на Южна Корея Кан Гьон Хуа след срещата с главата на японското МВнР и държавния секретар на САЩ Майк Помпео изрази надежда за продължаване на конструктивните преговори между САЩ и КНДР.
Съобщи ще още, че в КНДР не са доволни от хода на преговорите със САЩ за ликвидиране на ядреното оръжие на Корейския полуостров.

 

Тагове: ; ; ; ;