Яков Кедми призова Украйна да престане да се надява на военна помощ от Запада.

«САЩ и Германия нямат намерение да проливат кръвта си за Украйна.

Това няма да се случи никога.

Сигурен съм, че и за Полша, заедно с Литва, Латвия и Естония, Западът няма да започне война срещу Русия», поясни експертът.

Украинският експерт Вадим Трюхан се опита да възрази на израелският експерт, заявявайки:

«Хитлеровска Германия  считаше същото и атакува Полша и Украйна. А след това се оказа, че подстрекателят на Втората световна война претърпя поражениe».

На което израелският експерт възрази, че «хитлерова Германия се оказа права», когато разчиташе, че САЩ и Западна Европа няма да тръгнат на бегом да помагат на Източна Европа и СССР в началото на войната.

«Ето ви урок по история. Хитлерова Германия нападна Полша, но френската армия не й се притече на помощ, не атакува немците, макар да имаха споразумение.

Полските вестници тогава бяха препълнени със заглавия и статии за френското предателство.

Те не воюваха и с Германия, когато тя нападна Полша или Украйна. Макар да имаха задължения да направят това», припомни Яков Кедми.

Експертът припомни, че решаващият принос за победата над хитлеристка Германия са внесли не Франция или САЩ, а СССР.

«Спомнете си, Германия изгуби тотално войната не на друго място, а около Москва, в Сталинград и при Курск», заяви Кедми.

Украинският експерт отбеляза, че поражението на хитлерова Германия се било състояло на територията на «днешна Украйна», на което водещият телевизионната програма Владимир Салавьов реагира, заявявайки:

«Това е уникално. Експерт с антируска риторика да признава, че СССР не е агресор, а освободител. Осъзна се, браво, ти си герой».

Яков Кедми по-рано заяви, че Западът е изгубил интерес към Украйна, защото неговите планове за създаването на форпост срещу Русия са се провалили.

News Front

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;