Американското командване намали заплатите на бойците от SDF, което доведе до масово дезертиране. Останалите в редиците на са  SDF приинудени да попълват персонала чрез принудително набиране на военни от местни жители в Сирия, съобщиха журналисти от мястото на събитието.

Снимката е предоставена от журналисти от мястото на събитието.

По-рано съобщихме, че след съвместните успехи на ВКС РФ и правителствените войски на Сирийска Арабска Република в разгромяването на терористите и освобождаването на Дейр-ез-Зор, САЩ и компания не само скърцат със зъби, но и подемат нова кампания провокации. Поредната порция идва със зле скалъпено обвинение срещу Русия. 

Международната коалиция на САЩ обвини руската страна, в нанасяне на авиоудар по отрядите на про-американското кюрдско формирование » Демократични сили на Сирия

(SDF).

В официалното заявление на коалицията възглавявана от САЩ се казва, че в резултат на действията на ВКС РФ, източно от река Ефрат, недалеч от Дейр-ез-Зор, на 16 септември, били ранени няколко от бойците на » Демократичните сили на Сирия. В заявлението още се казва, че руската страна била наясно с разположението на  SDF и консултантите на коалицията именно в този район.

 

 

 

Тагове: ; ; ;