Сирийските власти с подкрепата на руския Център за примирие между враждуващите страни постигнаха  споразумение с лидерите на въоръжените групи за примирие в провинция Дераа.

. Споразумението предвижда прекратяване на военните действия, както и изтеглянето на въоръжени формации в провинция Идлиб, съобщиха журналисти от мястото на събитието.

Снимката е предоставена от журналисти от мястото на събитието.

По-рано съобщихме, че правителствените войски на Сирия завзеха главният граничен преход на границата с Йордания «Насиб» — и издигнаха там държавното знаме, съобщи кореспондентът на РИА Новости.

Армията на Асад стигна до границата без бой почти двайсет километра.

Завземането на граничната линия в провинция Дераа беше успешно, благодарение на успешните преговори между руската страна и главатарите на незаконните бандитски части.

Сирийските сили за сигурност за охрана на границата продължават да отправят към опорните пунктове тежка техника, танкове и пехота за укрепване на позициите.

Бойците от терористичната групировка  «Джебхат ан-Нусра» предприемат опити да контраатакуват позициите на армията около КПП «Насиб», използвайки миномети и голямокалибрени картечници.

 

Тагове: ; ; ;