Първият летен фестивал за куклено изкуство за всички възрасти — «Шарено петле», в Плевен ще бъде закрит тази вечер с огнено шоу пред сградата на Драматично-кукления театър «Иван Радоев». Това съобщи директорът на театъра Васил Василев и БТА.
Атракцията ще продължи около 40 минути. Тя ще бъде представена от 21.00 ч. от Дуо BarbaroniTe от Бургас.
Последният ден на феста започна с «Бебешка пиеса», предназначена за най-малките зрители до тригодишна възраст и техните родители, представена от Столичния куклен театър.

Вечерта от 18.00 ч. е предвидена циркова програма — жонглиране и баланс на бургаското Дуо BarbaroniTe пред сградата на театъра. Финалът на първото издание на «Шарено петле» ще постави от 19.30 ч. пиесата «Свят/о» — предназначена само за възрастни, на Столичния куклен театър.

Фестът бе организиран от община Плевен в партньорство с Драматично-кукления театър «Иван Радоев», със съдействието на фондацията «Арт Офис» и хотел в Плевен. Общо в програмата бяха включени 13 събития, представени от седем професионални трупи от София и страната — държавни театри и независими формации. Всичките спектакли бяха със свободен вход.

Идеята е културното събитие да подготвя бъдещата публика в Плевен, която обича и разбира театралното изкуство, заяви директорът на театър «Иван Радоев» Васил Василев

Тагове: ;