8 юли 2018-Нюз Фронт.

След края на супердраматичния мач Русия-Хърватия, един от футболистите на хърватския национален отбор Домагай Вида записа скандалнов видео, което започва с думите » Слава Украине».

 

На видео записа полузащитникът на хърватите Домагой Вида започва с приповдигнато настроение да скандира » Слава Украине «* (фразата е известна сред националистите в Украйна, след държавния преврат и Майдана-бел.ред) . След него във видеото се включва и бившия футболист на Хърватия  Огнен Вукоевич, който допълва, че победата над Русия е за » Динамо» и за Украйна.

Видеото е публикувано на страницата на Instagram «footballhub_ua» с линк към Instagram- а на Вукоевич. Малко по-късно видеото от страницата на футболиста е изтрито. А Вида, коментира скандалния запис като просто «шега».


Припомняме, че Вуекович е играл за киевския отбор «Динамо» от 2008 до 2015 година, Вида също е играл за «Динамо» Киев от 2013 до 2018. В четвърт финалната среща Русия-Хърватия, Вида се разписа с гол, и реализира опит в серията play-off.

Домагай Вида

ФИФА е срещу политическите лозунги на мачове, по-рано федерацията санкционира за неспортно поведение футболистите на Швеция  Джаку и Шакири, които след победата си размахаха крилете на орел- символ на Албания.

ФИФА вече започна разследване по случая с «украинските шеги». Съвсем нормално би било за подобно оскърбително и неуважително поведение националния отбор на Хърватия да бъде отсранен от Световното.

Очаквайте подробности.

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;