Усмивките на победата от йорданската граница. Лъвовете на Сирийската армия — Бригаден генерал Али Салех и полковник Низал Али Фанди се поздравяват след победата на армията на президента на Сирия Башар Асад над главорезите джихадисти. В резултат на правилната стратегия Сирийската армия вече достигна до границата с Йордания.

По-рано съобщихме, че правителствените войски на Сирия завзеха главният граничен преход на границата с Йордания «Насиб» — и издигнаха там държавното знаме, съобщи кореспондентът на РИА Новости.

Армията на Асад стигна до границата без бой почти двайсет километра.

Завземането на граничната линия в провинция Дераа беше успешно, благодарение на успешните преговори между руската страна и главатарите на незаконните бандитски части.

Сирийските сили за сигурност за охрана на границата продължават да отправят към опорните пунктове тежка техника, танкове и пехота за укрепване на позициите.

Бойците от терористичната групировка  «Джебхат ан-Нусра» предприемат опити да контраатакуват позициите на армията около КПП «Насиб», използвайки миномети и голямокалибрени картечници.

 

Тагове: ; ; ; ;