7 юли 2018- Нюз Фронт.

Русия показа великолепен размах, неподражаемо руско гостоприемство, и посрещна гостите от цял свят като им подари истински празник.

Да, става въпрос за събитие номер едно от спортния свят- Световното по футбол.

Днес Русия е най- обсъжданата държава в света, а Световното се превърна в истински празник, за всички, които за първи път стъпват в Русия.

 

 

Световното по футбол накара всички участници и гости на турнира да се влюбят в Русия, заяви президентът на Международната Федерация по футбол  (ФИФА) Джанни Инфантино.

 

«Когато се срещаш с жителите и феновете, човек вижда и красотата на Москва, която не може да се предаде с думи, и футболен празник, и не може да не се влюби в Русия», -заяви възторжено Джанни.

 

И наистина е така- емоциите са споделени, и всеки детайл по организацията за всички пристигнали и пристигащи в Русия за футболния празник са изпипани с много любов и внимание. Тук всеки се чувства комфортно, и среща нови приятели, преживява нови емоции и се запознава с Русия, за която Западът все говори, че е страшна, опасна, и въобще я обвинява във всичко.

Вижте лицата на изплашените чужденци) на снимките.

 

 

 

Русия разбива стереотипите красиво и с чувство за хумор- да, разбира се, че в тази огромна «страшна» страна ( както пишат западните медии) ходят мечки.

И ние срещнахме даже.

 

» Когато пристихнахме тук и прекарахме известно време, видяхме страна, която прави страшно много»,-каза Инфантини по време на срещата с Владимир Путин и легендите от световния футбол в Кремъл.

 

А Путин на свой ред отбеляза, че за празничната атмосфера допринасят десетките хиляди фенове от цял свят дошли в Русия.

» И разбира се, с очите си виждат, как радушно ги посрещат тук, как се радват нашите граждани, и любителите на спорта, и даже тези, които не се вълнуват от футбол.

 

Радваме се, че толкова хора пристихнаха в Русия с добри намерения и това че им харесва у нас. Чувството е споделено»- добави руският президент изразявайки увереност, че всички гости на Русия ще отнесат вкъщи хубави спомени и пак ще поискат да дойдат.

 

Припомняме, че днес се играе срещата Русия- Хърватия. Мача ще започне в 21:00 на стадиона в морския Сочи, и ако Русия победи ще излезе в полуфинал.

Следим темата и пожелавам е успех на Русия. Очаквайте подробности.


Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;