В резултат на преговорите между представителите на руския Център за примирие между враждуващите страни в Сирия и лидерите на въоръжените банди бяха постигнати споразумения за прекратяване на бойните действия в сирийската провинция Дераа.
Това се съобщава в информационния бюлетин на Министерството на отбраната на Русия.
Минобороны: в провинции Дераа достигнуты договорённости о прекращении боевых действий

  • «В резултат на преговорите с посредничеството на руския Център по примирие с лидерите на въоръжени части в провинция Дераа са постигнати споразумения по следните въпроси: прекратяване на бойните действия, начало на предаване на тежкото и средно въоръжение от всички населени места, намиращи се под контрола на въоръжените формирования», се казва в съобщението.

Отбелязва се също, че успех е постигнат в това число и по въпросите за регулирането на статуса на бойците, възстановяване работата на органите на държавната власт в регионите в страната, обезпечаване връщането на бежанците.

По-рано се съобщи, че първата крупна групировка на силите на Свободната сирийска армия в Южната зона на деескалация е преминала на страната на сирийското правителство.

Припомняме, че гигантски на сили сирийската арабска армия бяха съсредоточени в навечерието на настъплението на юг към Дераа, съобщиха сирийски активисти от мястото на събитието.

Снимките са предоставени от активистите в Сирия от мястото на събитието.

Американците няма никак да са щастливи. Израелците определено също няма да са радостни.

По-рано демократичната гражданска администрация на град Манджип в Сирия  призовава гражданите на града и околностите му да излязат на улиците на 20 юни, за да протестират срещу турското присъствие в Северна Сирия.

По-рано се съобщи, че Дамаск осъжда и изразява несъгласие във връзка с присъствието на американски и турски военни в района на град Манбидж в северната част на страната.
Петя Паликрушева

 

 

 

Тагове: ; ;