Израелската армия атакува силите на Сирийската арабска армия на Голанските възвишения, предадоха журналисти от мястото на събитието днес.

Снимката е предоставена от журналисти от мястото на събитието.

По-рано съобщихме, че министерството на отбраната на Русия заяви, че при удара по територията на Сирия са участвали 28 самолети на Израел F-15 и F-16, които са изстреляли над 60 ракети.
Това се съобщава в прессъобщението на ведомството.
Минобороны России: самолёты Израиля выпустили более 60 ракет по Сирии

«В нападението бяха задействани 28 израелски  самолети  F-15 и F-16, които изстреляха по различни райони на Сирия около 60 ракети клас «въздух-земя», се казва в съобщението.

Съобщава се също, че Израел е изстрелял около десет ракети клас «земя-земя».

«От страна на Израел бяха изстреляни над десет тактически ракети клас «земя-земя», добавиха от ведомството.

Отбелязва се, че на нападение са били подложени местата на дислокация на иранските въоръжени части, а също позициите на средствата за ПВО на сирийската армия в района на Дамаск и в южната част на Сирия.

През нощта на 10 май армията на Израел заяви, че е изстреляла 20 ракети по контролираната от страната част на Голанските възвишения от страна на Сирия.

Системите на ПВО на сирийската армия са започнали да отблъскват ракетната атака на Израел скоро след като израелските военни заявиха за изстрелването на 20 ракети по контролираната от страната част на Голанските възвишения.

 

Тагове: ; ;