Тръмп подари на Ким Чен Ун диск с песента “Човекът- ракета”

Държавният секретар на САЩ Майк Помпео, който в петък пристигна в Пхенян за обсъждане на въпросите за денуклеаризацията на Корейския полуостров, носи за лидера на КНДР Ким Чен Ун подарък, включително диск на британския певец Елтън Джон с песента Rocket Man («Човекът-ракета»),  съобщава южнокорейското издание Chosun Ilbo, позовавайки се на дипломатически източници от Вашингтон.

«Дискът Rocket Man бе предмет на обсъждания по време на обяда на Тръмп с Ким Чен Ун. Той спомена, че Тръмп го е нарекъл “човек-ракета” миналата година, когато напрежението нарасна силно”, цитира изданието думите на източника.

“След това Тръмп го попита, чувал ли е Ким Чен Ун тази песен, а той отговори – не”, добави източникът.

Както съобщава изданието, Тръмп си спомнил за разговора и помолил Помпео да предаде диска на севернокорейския лидер.

По данни на Chosun Ilbo, президентът на САЩ сложил автограф на диска и оставил в него послание.

Вторият подарък за Ким Чен Ун, както съобщава изданието, трябва е писмото от американския лидер.

Първата в историята среща между САЩ и КНДР, на която се срещнаха американският президент Доналд Тръмп и севернокорейският лидер Ким Чен Ун, се състоя на 12 юни в Сингапур.

В резултат на срещата Тръмп заяви, че е подписал “подробен” документ с КНДР, той подчерта още, че процесът на денуклеаризация на Корейския полуостров ще започне “много бързо”.

Ким Чен Ун нарече подписването на документа в края на срещата с Тръмп в Сингапур “нов старт” в отношенията между двете страни и обеща “големи промени” в бъдеще.

Петя Паликрушева

Тагове: ; ; ; ; ; ;