6 юли 2018-Нюз Фронт.

«От Сърбия е постъпила официална заявка с искане за доставка на полкови комплект  С-300ПМУ-2 в състава на командния пункт на полка и двете дивизии. Сега искането се намира в процес на разглеждане от компетентните организации на отбранително-промишления комплекс на Русия»,- съобщава източник.

 

Според мнението на информатора, имайки предвид дружеските оношения между Сърбия и Русия няма никакво съмнение, че искането ще бъде удовлетворено.

 

От Федералната служба по военно-техническо сътрудничество на Русия, а също и от концерна «Алмаз-Антей»  не коментират информацията, също така няма официален коментар и от сръбска страна.

Припомняме, че още през април миналата година тогава премиер на Сърбия още Александър Вучич заяви, че страната му би искала да вземе на въоръжение руски зенитно ракетни системи С-300 «Фаворит». По-рано Вучич също отбеляза, че С-300 са «прекалено скъпи» за възможностите на Сърбия, но пък Русия изрази желание да помогне посредством определени договорености.

 

С-300ПМУ-2 «Фаворит» — зенитно ракетна система, способна да унищожава цели на разстояние 300 км и височина 27 км.По-рано комплексите са изнасяни в  Азербайджан, Алжир, Иран, Китай.

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ;