Вашингтон «купува» Армения

5 юли 2018-Нюз Фронт.

100 милиона долара — такава сума САЩ са готови да предоставят на новото правителство на Армения посредством американската държавна корпорация » Предизвикателства на десетилетието.»

 

С идването на власт на революционния премиер Никол Пашинян, Армения все повече демонстрира привързаност към Запада.

САЩ, на свой ред действат с отработени методи  и хващат Ереван «на кукичка».

А червейчетона кукичката в случая се оказва транш в размер на 100 милиона долара от корпорация » Предизвикателства на хилядолетието», за което разказа в ефира на радиостанция «Гласът на Америка» конгресменът на САЩ  Джеки Канчелян-Спир.

 

 

» Изпълва ме умерен оптимизъм. Но в случай на утвърждаването на програмата » Предизвикателства на хилядолетието» Армения може да получи над 100 милиона долара помощ»,-заяви мило тя.

А ние си напомняме фразата, който плаща, той поръчва музиката.

 

По думите на  Канчелян-Спир, в най-скоро време, лично заедно с още цяла група конгресмени сматя да посети Ереван за да се запознае  с Армрния и с премиерът Никол Пашинян.

» И това ще бъде важен визит. Иска ни се да подкрепим гражданите на Армения, новото Правителство и новия ръководител на правителството.

 

По същия повод се изказа и главата на американската дипломация в Ереван Ричард Милс, обяснявайки какви условия ще трябва да изпълни Армения, за да получи «наградата» от американската корпорация.

Той подчерта, че на Армения и предстои работа по векторите на политически свободи и свобода на словото в медии, а също и борбата с корупцията. 

Всичко това е необходимо, «за да съответсва на критериите и стандартите на корпорацията » Предизвикателства на хилядолетието.

 

» Работейки с новото правителство, ще поощряваме измененията, които ще помогнат на Армения да съответства на критериите, така че следващата година, когато корпорацията » Предизвикателства на хилядолетието» почне да взима решения, Армения да бъде сред одобрените»,- заявил посланикът на САЩ, уверен, че гражданите на Армения искат тези реформи, а правителството иска тези 100 милиона долара.

 

По-рано представител на апарата на генералния секретар на НАТО Джеймс  Апатурай заяви, че НАТО трябва да задълбочава отношения с Армения, особено в провеждането на реформи.

 

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...