САЩ могат да прибегнат до «драконовски мерки» по отношение на Русия, ако в бъдеще бъде установена «руска намеса» в изборите за конгрес, сподели сенаторът от Луизиана Джон Кенеди, който посети Москва в състава на делегацията от конгресмени от САЩ.
«Руските власти казват, че санкциите не са навредили на Русия, но това не е така.
Много се надявам, че няма да ни се наложи да въведем към Русия абсолютни драконовски мерки.
Но ако видим намеса през ноември, няма да има друг резултат», сподели американският политик за изданието  «Коммерсантъ».

Той добави, че реакцията на САЩ «ще зависи от действията на Русия», а в случай на «намеса», тя ще се окаже «мигновена и много яростна».

«Би ни се искало да оправим отношенията с Русия. Лично на мен това ми се иска.

Но, за да се подобрят отношенията, руските власти трябва да променят своето поведение», добави Кенеди.

По-рано Кенеди нарече откровена дискусията с руските парламентаристи.

По-рано се съобщи, че делегация от американски законодатели се срещна с външния министър на Русия Сергей Лавров с надежда да се подобрят обтегнатите отношения между Москва и Вашингтон, съобщава CNBC.

Група републиканци пристигна в Русия в навечерието на планираната на 16 юли среща между президента на Русия Владимир Путин и неговия американски колега Доналд Тръмп.

Освен делегациите на американските законодатели, Лавров също проведе преговори с държавния секретар Майк Помпео, на които страните обсъдиха както предстоящата среща между държавните глави, така и обстановката в Сирия и Северна Корея.

Петя Паликрушева

 

 

 

 

 

Тагове: ; ; ;