5 юли 2018-Нюз Фронт.

След пълното фиаско на първа серия » Новичок» британските спецслужби не губят ентусиазъм и са ни приготвили продължение на «филма». 

Идеята на сценария е да внуши на зрителя и масовата публика, че голямата и «страшна» Русия, която днес посреща гости от цял свят, дошли да се насладят на световното по футбол, всъщност използва страшни методи за разправа и разполага с химическо оръжие.

Да, ама не. Слаб замисъл, който от първите дубли беше разкритивкуван от негово величество Зрителят. Неубедително.

Версията на Великобритания беше толкова налудничава и нескопосана, също като хомосексуален брак. Не стои добре, не е приемлива и въобще е сбъркана и не се връзва с действителността.

Единственото, което успя да постигне провалената спецоперация на МИ5 и МИ6 е да предизвика безпрецедентен световен дипломатически скандал, нарушавайки грубо при това човешките права на двама руски граждани, единият от които с интересна биография. И двамата в момента — ( баща и дъщеря Скрипал) продължават да са заложници на британските спецслужби.

 

 

И тъй като темата не роди плод, не очаквано 4 месеца по-късно ( забележете, че има съвпадение и в датите)

Юлия и Сергей Скрипал бяха открити натровени в Солсбъри на 4 март 2018, а на 4 юли осъмнахме с новина за подобно натравяне.

И пак с «Новичок», вероятно, смятат в Англия. Този път случая е малко по-различен. В ролята на опитни зайчета са местни британци- мъж и жена на възраст 45 и 44 години. И дори при първоначална информация, не става въпрос за натравяне дори, а за некачествени наркотични вещества, все пак следователите имат намерение, да разследват случая, да го разнищят ( а те могат, защото са професионалисти) и да докажат, че става въпрос за «Новичок».

Нали вече го казаха веднъж.

 

Така че, не бързаме , чакаме продължение. Какво ще роди поредния ход на Великобритания предстои да видим.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;