Президентът на Венецуела Николас Мадуро призова военните да бъдат готови да отблъснат американската агресия след появилите се в СМИ съобщения за това, че президентът на САЩ Доналд Тръмп е говорил за възможността да се нахлуе на територията на Боливарската република, съобщава телевизия Televisa.

«Не бива да отслабвате готовността си нито за секунда, защото ние ще защитаваме най-великото си право, което нашата Родина получи за цялата си история — да живеем в мир», заяви Мадуро в сряда по време на речта си пред военните.

По-рано агенция  Асошиейтед Пресс, позовавайки се на неназован представител на администрацията на американския президент съобщи, че през август 2017 година на на срещата по повод санкциите по отношение на Каракас Тръмп е задал на своите помощници въпроса за възможното нахлуване във Венецуела.

Мадуро заяви, че представената от СМИ информация доказва истината на неговите твърдения за това, че Вашингтон планира да извърши военно нахлуване във Венецуела, за да завземе нейните огромни запаси от нефт.

«Съвпадение? Това не е съвпадение», — цитира телевизията думите на венецуелския лидер, отбелязващ, че Тръмп е говорил за нахлуване «след визитата на венецуелските опозиционери в Белия дом».

Петя Паликрушева

 

 

 

Тагове: ; ;