Обратното броене започна: НАТО искат Армения след » Кадифената революция»

4 юли 2018-Нюз Фронт.

НАТО подкрепя изцяло «Кадифената революция», която премина в Армения, подчертавайки нейната правилност и особено» западния» курс и избор на новото правителство на чело с новия лидер Никол Пашинян.

 

Вече и представител наиу  апарата на генералния секретар на НАТО Джеймс Апатурай се изказа по този повод, акцентирайки позицията на САЩ- задълбочаване на отноштнията с Армения, особено в провеждането на реформи.

» Абсолютно съм уверен, че след събитията в Аремения и смяната на властта, нашето стабилно сътрудничество ще продължи»,- заяви американецът в ефира на радио  «Свобода».

 

«Преди всичко, бих искал да отбележа, че сме изпратили поздравително послание на новия премиер Пашинян, и аз смятам, че Армения има намерение да продължи установеното на в продължение на много гидини здраво сътрудничество с НАТО.

Приветсвама приносът на Армения в миротворческите мисии в Афганистан и на Западните Балкани.

Армения действително изигра много важба роля, и ние признаваме това»- каза още представителя на НАТО.

 

Напомняме, че следващата седмица предстои срещата на върха на НАТО, на която ще присъства и новия лидер на Армения Никол Пашинян.

 

«Да, премиерът на Армения ще участва в срещата, и въпреки че дори и не знам дали ще се получи, но при всички положения ного се надявам, че той ще има възможността да размени мнения с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг»,- отбеляза Джеймс Апаратуй.

 

» Ние бихме искали да продължим да съдействаме на Армения за реформите започнати с новата власт»,- призна американецът.

 

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...