Да поговорим за законопроекта, който в момента се разглежда от Тръмп и от неговата администрация.

За законопроекта, който ще взриви търговския световен ред.

Какви мерки са включени в него?

НИКОЛАС ДЖОНСТЪН, главен редактор на Axios: Това е продължение на сензационния материал, който ние публикувахме в петък.

Съобщихме, че Тръмп е казвал на членовете на своята администрация, че ненавежда Световната търговска организация и иска да излезе от нея.

Сега имаме писмени доказателства.

Законопроектът, съставен по лична заповед на Тръмп, позволяващ на САЩ да излязат от Световната търговска организация и едностранно да установяват всякакви мита.

И, разбира се, това напълно ще преобърне световния търговски ред, на базата на който светът живее десетки години.

Ако това решение бъде прието, как ще се отрази то на политиката на администрацията като цяло?

НИКОЛАС ДЖОНСТЪН: Видяхме, че от първия ден на поста си той започна война със световния ред, който, според него, не носи полза на американските компании и американските работници.

Затова той излезе от Трансатлантическото партньорство, предложи да се преразгледат условията на Северноамериканското споразумение за свободна търговия, излезе от сделката с Иран, от Парижкото споразумение за климата.

Сега заговори да се взриви Световната търговска органазация!
Президентът Тръмп от първия ден е много последователен в своята риторика: той твърди, че много от тези многостранни, глобални организации не носят полза за Америка, затова иска да ги промени, напускайки ги.

Петя Паликрушева

Източник:

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;