Германия може би си отдъхна от това, че партиите  ХДС/ХСС стигнаха до споразумение за бежанците и правителството не се разпадна.

Но този компромис, както и да са нещата на практика, ще се отрази, както на нас, така и на нашите европейски съседи — на първо място на Австрия.

Бежанците, на които бе отказано влизане в Германия, могат да бъдат изпратени на границата на Бавария с Австрия, и именно този въпрос бе главният в спора, пише изданието.

От този месец Австрия председателства Съвета на Европа и тя трябва да се изяви като посредник при разрешаването на спора с бежанците по целия ЕС.

Няма нищо изненадващо, че в продължение на три години на границата патрулират австрийски войници, чиято задача е да откриват нарушители и да ги предават в ръцете на полицията.

По време на миграционната криза през 2015 година Австрия с помощта на полицията и армията въведе на границите си мащабни мерки за контрол.

Така се планираше да бъде спрян новият наплив от бежанци след официалното закриване на «балканския маршрут».

На пресконференцията на австрийското правителство стана ясно, че страната още повече ще засили граничния си контрол заради намеренията на немските партии ХДС и ХСС са създадат транзитни центрове за бежанци на австрийско-немската граница.

News Front

Източник: Das Erste

 

 

Тагове: ; ; ; ;