Главата на бойното авиационно командване на ВВС на САЩ генерал Джеймс Холмс зави, че на военно-въздушните сили на САЩ, за да «надхитрят» руските ЗРК С-400, им е нужна помощта на сухопътните сили, съобщава Military.

«В рамките на нашите операции ние заедно със Сухопътните сили частично акцентираме вниманието си върху опитите да намерим начини със съвместни усилия да унищожим тези системи, за да можем да проникнем там по-бързо и в по-кратки срокове да станем по-ефективни», заяви генерал Джеймс Майкъл Холмс.
Според него, безпокойство предизвиква това, че С-400 в сравнение с предшественика си С-300 има по-голям радиус на действие.
Москва нарича новия зенитно-ракетен комплекс «убиец на F-35», се казва в статията.
Самият генерал Холмс посочва, че руските С-400 ограничават радиуса на бойното приложение на самолетите от четвърто поколение.
«Отчасти основният проблем се заключава в нарасналата далечина на действието на новите системи, които понастоящем вече се разполагат.
Особено в случая със самолетите от четвърто поколение, това ограничава близко летящите апарати да достигнат до целите си», добави генералът.
За решаването на проблемите, според Холмс, САЩ имат намерение да обединят различни свои възможности.
«Имаме възможности, които можем да обединим при разузнаването, наблюдението и рекогносцировката, а също в командването, управлението на различните системи с голям радиус на действие», заяви генерал Джеймс Майкъл Холмс.
Петя Паликрушева
Източник: https://www.military.com/dodbuzz/2018/06/28/air-force-needs-armys-help-best-russias-s-400-missile-battery.html

Тагове: ; ; ; ;