2 юли 2018-Нюз Фронт.

На 4 юли в София пристига Международния авто-мото марш » Славянски мир» ( «Славянски свят»).

Международния проект се провежда вече 10 години в различни държави на Балканите и в Европа. Тази година «Славянски мир» стартира на 20 юни и ще завърши на 12 юли.

Серията мото и авто шествия имат за цел да обединят славянските народи, да развиват институти за обществена дипломация, популяризиране на славянската култура, пропаганда на християнските и общочовешки ценности на Славянския свят.

 

 

Международния проект включва симетрични многокилометрови шествия и поклоннически посещения в Русия и различни славянски държави като България, Сърбия, Беларус, Словакия, Словения, Македония, Черна Гора, и други, с цел развиване на добросъседските отношения между гражданите на страните в Европа.

В рамките на мероприятията се провеждат прес-конференции, кръгли маси, тематични семинари и прочие, които са призвани да развиват диалога между различни хора, с различни националности и култури.

В София, програмата ще започне в 12:00 часа с посещение на Храма Свети Николай Миркилийски и Храм Свети Александър Невски.

Следва тържествена церемония по поднасяне на венци и зветя към паметниците на Цар Освободител и паметника на Незнайния войн, паметникът на Съветската армия.

В 15:00 часа участниците на Международния авто-мото марш ще проведат прес-конференция в зала 305 на Руския Културно-информационен център, където ще разкажат за целите и задачите на проекта.

 

В 19:00 програмата ще продължи с празничен концерт до паметника на Съветската Армия.

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;