2 юли 2018-Нюз Фронт.

Русия може да претендира за сериозна дипломатическа победа след провеждането на Световното по футбол 2018. Това написа изданието National Interest. Фенове от различни държави по целия свят успяха да пристигнат и да видят образа на Русия с очите си, да почувстват пулса й, и да сравнят образа, който им се представя от западните медии. И разбира се, да открият разликите.

 

 

През 1990 година СССР за малко да стане домакин на световното, но според изложената от западния журналист информация, десет дни преди решаващото гласуване Съветския Съюз приема решение за бойкот на лятната олимпиада в Лос-Анджелис. След което СССР получава отказ да стане домакин.

Днес, 30 години по-късно FIFA успява да отстои правото на Русия за провеждането на Световното 2018, въпреки явното несъгласие на някои държави, които се опитват да политизират световното спортно събитие.


И Русия показа прекрасна организация и невероятно годтоприемство.

Аввторът на статията, отбелязва още, че всички желаещи с лекота пътъват до Русия, записват свои видео за спомен, и емоциите от видео и снимките на фенове от различни страни, казват само едно: Така се прави Световно. Русия посреща царски!

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;