2 юли 2018-Нюз Фронт.

Как работят западните спец служби на територията на Донбас? Разбира се, че там ги има, което до някаква степен обяснява продължаването на конфликта. Там специалните агенти са изпратени с точно поставена задача: събиране на информация, която после се предава на страните имащи интерес войната да продължава.

За събирането на развед данну, сега в Донбас се намират представители на чуждестранни специални служби, които под прикритието на снимки на документален филм, всъщност разузнават. Информацията е потвърдена и от официалният представител на Народната милиция на ЛНР подполковник Андрей Марочко.

» Разполагаме с достоверна информация, че в населеният пункт Трехизбенка под прикритието на журналисти от френска информационна агенция, са пристигнали трима агенти на чуждестранно разузнаване»,- отбеляза Марочко.

Марочко уточни, че агентите вече са се настанили в една от къщите в населения пункт и са пристъпили към събирането на сведения.

» Те заявяват, че са пристигнали в зоната на «операция на окупационните сили» с цел снимки на документален филм за войната в Донбас, но в действителност главната цел на чуждестранните агенти е събирането на разузнавателни данни, включително такива, които в последствие да дикредитират и украинските власти»,- заяви подполковникът.

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;