Вторият вот на недоверие към кабинета „Борисов 3”, внесен от БСП, не беше добре подготвен – темата не беше добре подбрана, не се чу мнението на експертите в партията. Това обяви в предаването „Тази сутрин” на bTV социалистът Атанас Мерджанов.

За първи път дебатите по вота бяха по-малко от два часа, остана неоползотворено време на опозицията, каза Мерджанов.

Според него не са станали съвсем ясни причините за оттеглянето на Жельо Бойчев и откъде точно се оттегля.

„Климатът в парламентарната група очевидно не е много здравословен. Вместо да си говорим за мотивите на вота и свалянето на това правителство ние си говорихме за оставката на Спас Панчев, оставката на Бойчев”, коментира още социалистът.

За оттеглянето на земеделеца Панчев от парламентарната група на БСП той смята, че се дължи на факта, че напоследък ръководството на партията не говори открито и честно с коалиционните партньори.

„Напоследък стилът на ръководството на Нинова (лидерът на БСП Корнелия Нинова) доста озадачава и е доста неприемлив, тъй като се игнорира ролята на Националния съвет…

След президентските избори аз до този момент не виждам обединителни действия по отношение на партията, не виждам убедителни действия по отношение на правенето на политика вътре в партията.

По този начин не можем да вървим към сваляне на правителството”, каза още Мерджанов пред bTV.

Сега

Тагове: ; ; ; ;