2 юли 2018-Нюз Фронт.

Група хакери от Ирак успя да разбие сайта на терористите от «Ислямска държава» ( терористична организация забранена в Русия и редица страни) за да се присмее на главатаря й Абу Бакр ал-Багдади.

 

 

Както съобщи в понеделник саудитската телевизия  Al Arabiya, «хактивистите», са направили масирана атака на сайта на изданието «Набаа», което се смята за един от пропагандистките рупори на ИДИЛ.

 

След мощната атака по сайта, сайта повече не функционира.

Хакерите от Ирак, които се наричат «Дешграм» ( от абревиатурата на ИДИЛ изписано на арабски) създават клон на сайта и с помощта на фотошоп публикуват фейк снимки на лидерът на терористите Абу Бакр ал-Багдади, на които той е показан в компанията на красиви танцьорки в нощен клуб.

Сайтът-клон, направен от иракските хакери също е снабден с реклами на сайтове с порнографско съдържание, тъй като терористите много си падат по подобни ресурси.

Освен това, хакерите са успели да направят и опция за разпространяване на фейк новини и информация, срещу терористичната организация.,

Съдейки по първите отзиви, виртуалния удар по ИДИЛ се е оказал повече от успешен, тъй като някой терористи вече са паднали в уловката мислейки, че става въпрос за техен сайт.

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;