2 юли 2018-Нюз Фронт.

Чехия няма намерение да приема бежанциот миграционно -разпределителните центрове, разположени в други държави на Европейския Съюз. Това съобщи в понеделник през страницата си в Twitter премиерът на Чехия Андрей Бабиш.

 

» Няма да вземаме бежанци, които са минали процедурата за проверка и които са получили такъв статус в миграционно-разпределителните центрове в ЕС. Даже символически, нашата страна няма да го прави»,- подчерта Бабиш.

 

Чехия последователно се обявява срещу приема и разполагането на бежанци от Африка и Близкия Изток в Европейския Съюз. Банбиш и други политици на Чехия подчертават необходимостта от спешното укрепяне на външните граници на ЕС и оказването на помощ на потенциланите мигранти в родните им места.

Прага също така категорично отхърля прокарваните от Еврокомисията принудителни разпределителни миграционни механизми в ЕС.

Проблемът с мигрантската криза и неспособността на ЕС да овладее ситуацията продължава да разцепва Европа. Все повече страни членки подлагат на критика общата миграционна политика и настояват за затваряне на външните граници. Продължаваме да следим развитието на темата.

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ;