30 юни 2018-Нюз Фронт.

Най-важната геополитическа среща на ниво Русия -САЩ се очаква с големи надежди от целия свят.

Различни политолози и анализатори разсъждават по темата, изразявайки различни очаквания и надежди. При всички положения, срещата действително има голямо значение за развитието на множество международни процеси.

 

 

Вече стана известно, че срещата между Президентът на Русия Владимир Путин и американския лидер Доналд Тръмп ще се състои в Хелзинки на 16 юли, след като от Кремъл потвърдиха информацията.

Двамата ще обсъждат състоянето и перспективите за развитие на отношенията между страните и актуални международни въпроси.

 

Американският президент Доналд Тръмп малко преди срещата с Владимир Путин направи своеобразен пиар ход, повдигайки темата за Крим. Пред журналисти от президентския пул, Доналд Тръмп заяви, че не изключва възможността за признаването на Крим като част от Русия. 

Анализаотори побързаха да коментират подобно заявление от страна на президента на САЩ, като явен сигнал и намигване към Русия, което би могло да означава някакво определено искане или очакване от страна на САЩ по международните теми.

Едва ли, Владимир Путин би се впечатлил от подобно изказване, тъй като руския статус на Крим е факт, независимо от това дали САЩ или някой друг приема или отхвърля този факт.

Припомняме, че първата среща между Владимир Путин и Доналд Тръмп се състоя в Хамбург в рамките на срещата на Г20.

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;