29 юни 2018-Нюз Фронт.

Лондон ще прежали 5 милиона британски лири за борба с » руската дезинформация» става ясно от  сайта  на Министерството на външните работи на Великобритания. Общо 35 милиона британски лири са утвърдени за Украйна, лично от външния министър на Великобритания Борис Джонсън.

( Снимка: © REUTERS / Ritzau Scanpix/Martin Sylvest)

 

 

» Ние правим това, защото е необходимо за бъдещата безопасност и процъфтяване на Украйна, и защото това е необходимо за запазването на нашите европейски ценности, нашата сигурност и нашето процъфтяване»- заяви Борис Джонсън.

 

Нито дума разбира се, за децата на Донбас, които вече няколко години растат в условията на нестихваща война, и заспиват под обстрелите извършвани от украинската армия.

И въпреки, баснословните разходи на Великобритания свързани с напускането й на ЕС, все пак Кралството намира за необходимо, да налее подобна сума, за борба с » руската пропаганда и дезинформация». Но не и за хуманитарна помощ, от която имат нужда хората, които живеят под непрестанни обстрели.

Напомняме, че САЩ неотдавна също утвърдиха прилична сума за «военна помощ» към Украйна, въпреки че са наясно за подписаните Миснки споразумения.

 

Съветът на ЕС също така, окончателно одобри отделянето на финансова помощ за Украйна в размер на милиард евро, в обмен на провеждане на редица реформи от Киев, които предстои да бъдат съгласувани.

 

 

Обърнете внимание, за какво отделя пари Западът, за да си обясните фразата: «Който плаща, той поръчва музиката» и ще си обясните каква музика поръчват САЩ и Великобритания.

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;