29 юни 2018-Нюз Фронт.

Украинския режим разглежда възможността за привличане на повече от 1000 чуждестранни наемника за провеждането на спецоперации и завземане на нови позиции в Донбас. Не звучи като намерение за спазване на Минските споразумения или спазване на обезателствата по подписаното ново примирие, което трябва да влезе в сила от 1 юли 2018 година.

Украинските въоръжени сили по заповед на ръководството си продължават с ежедневни обстрели по мирното население на Донбас.

За изминалата седмица украинските войски са нарушили повече от 50 пъти режима по прекратяване на огъня. За фиксираните нарушения на украинската армия заяви началникът на прес-службата на ВС ДНР  Даниил Безсонов.

 

 

» Само за седмица са фиксирани 46 нарушения на режима по прекратяване на огъня. Противникът е изстрелял 45 артилерийски снаряда с калибър  122 мм, 34 танкови снаряда, 119 мини с калибър 120 и 82 мм, произвеждайки 321 изстрела от бронетанково въоръжение и БТР»- отбеляза Безсонов.

 

 

(Благодарим за предоставеното видео на прес-службата на ВС ДНР)

 

Според негови данни, при обстрелите са използвани и различни видове гранатомети и стрелково оръжие, включително едрокалибрено оръжие и снайпер.

 

Припомняме, че за изминалото денонощие военните подразделения на Украйна са изстреляли над 200 боеприпаса по териториите на Донбас, пострадали са населените пунктове в Докучаевск, Горловка и покрайнините на Ясиновата,

» Властите на Украйна са провели тайни преговори с ръководствата на частни военни американски компании в периода май-юни тази година- «Academi» (САЩ), «ASBS Othago» (Полша), за привличането на над 1000 платени чуждестранни наемника.

За услугите си асасините са поискали от Украйна около 500 милиона долара»- отбеляза Безсонов.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;