На срещата си през юли в Хелзинки президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и Доналд Тръмп ще обсъдят голям брой «сложни въпроси» и подробно ще се спрат на кризата в Сирия. Това заяви днес на пресконференция говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Ройтерс и ТАСС, предаде БТА.

По думите му, ако Тръмп постави въпроса за предполагаемата руска намеса в изборите в САЩ, Путин ще потвърди, че Москва няма нищо общо с това.

Песков добави, че президентът на Русия е готов за подобряване на отношенията със САЩ, в случай че американската страна желае същото.

Пред журналисти говорителят на Кремъл коментира съобщение на Си Ен Ен, че Тръмп очаква да се договори с Путин за Сирия, така че да стане възможно по-бързото изтеглянето на американските сили от тази страна.

«Не разбирам на какво се основава това съобщение», каза той и отбеляза, че руската страна не знае нищо за това, но по думите му «няма никакви съмнения, че предстои доста подробен разговор за Сирия».

Дмитрий Песков не даде подробности за графика на Путин за срещата на 16 юли във финландската столица с обяснението, че съгласуването между страните продължава

Тагове: ; ; ; ; ;