Продължителни и тежки са били преговорите в Брюксел за решаване на проблема с мигрантите, предаде news.bg, цитирайки думи на премиера Бойко Борисов пред журналисти в европейската столица.

До 6 сутринта българско време продължили обсъжданията.

Разочарован съм от начин, по който се получават нещата, заяви Борисов и припомни за множеството срещи на посланици, работни групи, МВР, ДАНС, с цел специалистите с всички детайли и зачитайки конвенциите да подготвят и внесат необходимите текстове.

«Всичко, което е правено от всички тези органи легитимни, всичко това сега се затваря и започваме отначало», негодува Борисов.

Той обаче изтъкна, че е доволен, тъй като се предлагат неща, които България отдавна е предлагала.

Първо повече пари и още повече засилваме работата по външните граници — това е решено на високо ниво, каза Борисов пред журналисти..

«Не случайно в заключението е написано, че се отчитат успехите на България, отчита се огромната работа, която е свършена и на практика накрая приехме нещо, които ние сме го предложили много отдавана», похвали се министър-председателят.

«Подразни ме, че всички говорят вече само за Италия, Испания и Гърция, тъй като България си е свършила работата, вярно дават ни за пример, но няколко пъти обяснявах на колегите да учат география първо, да знаят, че и ние сме на море и имаме сухопътна граница с Турция», отбеляза премиерът.

За сметка на това и вторият транш за Турция се приел.

При вторичното разпределение между държавите членки — ключовата дума е доброволно, поясни Бойко Борисов.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;