Най-малко пет души са убити и няколко са тежко ранени при стрелба в редакцията на вестник «Капитал газет» в град Анаполис, щата Мериленд, съобщи на пресконференция началникът на местната полиция Бил Крампф, цитиран от Франс прес и ДПА, съобщи БТА.

По-рано местни медии съобщиха за шестима убити и над 20 ранени.
Задържан е заподозрян, който е разпитван от полицията. Според телевизия Си Би Ес, той е бял мъж на двайсетина години, без документи за самоличност. Не са известни мотивите за нападението и дали стрелецът е свързан с вестника.

По-рано полицията съобщи, че засега разглежда нападението като «локален инцидент», а не като терористичен акт. На място са пристигнали служители на Федералното бюро за разследване, за да помагат на местните следователи. Властите в Балтимор и Ню Йорк са засилили полицейската охрана на редакциите на големите медии като предпазна мярка, предаде Ройтерс.

Заместник-говорителката на Белия дом Линдзи Уолтърс съобщи, че президентът Доналд Тръмп е информиран за стрелбата.
Вестник «Балтимор сън», на когото принадлежи «Капитал газет» съобщи, че нападателят първо стрелял в стъклената врата на редакцията, после влязъл в сградата и открил огън по журналистите.

«Капитал газет» е едно от най-старите издания в страната. Вестникът е основан през 1727 г. и тогава се е наричал «Мериленд газет», отбелязва ТАСС.

Тагове: ; ; ; ;