26 юни 2018-Нюз Фронт.

Най-бездарната западна провокация  срещу Русия, станала известна в медийното и общественото пространство като случая «Скрипал» или » Новичок» продължава да се развива. 

След тоталния провал на операцията на британските спецслужби да хвърлят ново обвинение срещу Русия, за да прикрият собствените си пресъпления с използването на химическо оръжие в Сирия, се намесват и менторите от САЩ, които са поръчителите на «акцията».

 

Съдбата на младата Юлия Скрипал, която Великобритания държи в ръцете си, остава неизвестна.

САЩ сега се опитват да задействат сценарий, в който дъщерята на руския разузнавач Сергей Скрипал, да бъде изпратена и скрита в САЩ по програма за свидетелите.

По такъв начин американците планират да използват живота на Юлия Скрипал като инструмент за въздействие и шантаж към Русия. Идеята е, ако Юлия бъде изпратена в САЩ, тогава специалните служби да искат от Русия по свои канали отстъпки в различни геополитичеки въпроси свързани с Близкия Изток, Сирия, Европа.

Високопоставен източник, обаче разкри намеренията заложени в западния план, и благодарение на изтеклата информация планът все още не е задействан, тъй като Русия вече е предупредена.

 

 

Припомняме, че на 4 март 2018 година в британското градче Солсбъри беше извършено планирано покушение над баща й дъщеря Юлия и Сергей Скрипал.

Самото отравяне беше представено като работа на руските спецслужби, които използвали бойното силно отровно вещетво «Новичок». Невероятната версия беше представена от Тереза Мей и гръмна в медиите.

Интересно е да се отбележи, че времето в което се разгаря инсценираният скандал е малко преди провеждането на президентските избори в Русия, които бяха проведени на 18 март.

Много бързо, нескопосаната версия на Великобритания претърпя пълно фиаско и стана очевидно, че това е поредния случай на планирана провокация срещу Русия.

След претърпения неуспех, и безпрецедентния международен дипломатически скандал ( експулсирането на руски дипломати от различни държави по поръчка на САЩ и Великобритания) сега западните спецслужби се опитват чрез удържането на двамата руски граждани да извлекат максимална полза. Идеята е, животът и свободата им да бъдат използвани като метод за манипулация, или с други думи като разменна монета.

Продължаваме да следим отблизо темата, очаквайте подробности.

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;