Лекарят на руския национален отбор Едуард Базуглов в интервю за руски СМИ заяви, че футболистите са дали тази година над 320 допинг-проби — над 120 по линията на ФИФА и над 200 по линията на УЕФА и Руската антидопингова агенция

РУСАД — и подчерта, че всички те се оказали «чисти».

«Готов съм да се обзаложа, че това е минимум два пъти повече, отколкото са дали футболистите на националния отбор на Англия.

Преди да си позволяват да критикуват, нека погледнат първо себе си», заяви Безуглов.

Думите на Безуглов специално за  The Times бяха потвърдени от ФИФА.

«Всичко е под контрол, — заяви в разговор с кореспондента на изданието главата на медицинския комитет на федерацията Мишел ДХъг. — Ние никога по-рано не сме вземали толкова много проби, но всички те се оказаха отрицателни, а резултатите от всяка проба ние получаваме преди следващия мач на съответния играч.

В лабораторията ни върви много усърдна работа», допълни той.

Впрочем, особеното внимание, което се отделя на руския национален отбор, е свързано не само с «поразителната статистика» на нейните играчи: защото отборът «ужасно» се подготвяше за шампионата, провеждайки шест мача без победа, неговите шансове преди старта на турнира се оценяваха като нулеви дори в самата Русия, се казва в статията.

Нападателят Фьодор Смолов призна, че върху отбора преди шампионата се е стоварила такава огромна критика, че играчите са решили напълно да се абстрахират от нея, подчертава  The Times.

«Ние сме в информационен вакуум.

След приятелския мач с отбора на Турция спрях да чета каквото и да било, примирих се, че сме най-лошите хора в страната», цитира изданието думите на Смолов.

Превод и редакция: Петя Паликрушева

Източник: https://www.thetimes.co.uk/article/world-cup-russias-320-drugs-tests-all-clean-x0qwnvvvq

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;