Повторение на украинските грешки: Експерт за «чистката» в Армения: Пашинян се разправя с кръгът около Саркисян

26 юни 2018-Нюз Фронт.

Бившият президен на Армения Серж Саркисян се крие от последователите на лидера на така нареченият «еревански Майдан» и сегашен премиер Никол Пашинян, написа в телеграм-канала си руския политически технолог  Марат Башаров.

 

Днес в Армения се случва «чистка» . Роднините и силоваците около бившия президент на страната са подложени на преследване. Бившия президент се укрива в Москва, защото за него това е единственото безопасно място в момента.

«Не е като в Европа: предаваш властта и се умиташ на някъде»- коментира днешната ситуация в Армения експертът.

Припомняме, че наскоро в Армения беше задържан братът на бившия президент Александър Саркисян, но след няколко часа беше пуснат на свобода.

Срещу началникът на охраната на бившия президент на Армения Вачаган Казарян се повдига обвинение в незаконно облагодетелстване.

Според версията на анонимния телеграм канал » Назъгар» чистките в Армения ще обхванат и «про-московските канали»

 

» В Армения тече борба. И тази борба е вътрешно-партийна. Промосковската партия се бори с прозападната, ереванския клан с карабахския и така нататък. 

Западните противници на бившия президент на Армения Серж Саркисян дават ход на наказателни дела по отношения на близкото обкръжение на бившия президент.

 

 

» Чистката е съпроводена с обиски и арести на роднините и хората около Саркисян»

 

Според мнението на политолога Глеб Кузнецов, в Армения на чело с новоизпеченият лидер Никол Пашинян, се наблюдава подобни процеси каквито протичат в Украйна след майдана.

 

» За това свидетелстват дори заглавията в ереванските медии: » Пашинян уволни мъжът на Армине Нагдалян», назначавайки на негово място племенника на свой последовател. 

Шуро-баджанащината и разчистването на останските от стария режим са напълно очевидни. Въпросът е кой стои зад тези процеси и какви цели преследва.

 

Глеб Кузнецов обръща внимание и на факта, че днес дори образованието и качествата нямат значение в страната- «Важното е, да имаш връзки, да си нечий брат, сват, зет, и няма значение какъв опит имаш или нямаш. Важното е да си от правилния кръг.

 

Преформатирането на Армения е амбициозен план. Въпросът е, дали този план включва решаване на геополитически задачи на чужди играчи, които стоят зад някои процеси, и дали има хора разбиращи, важността на тези процеси, които да се погрижат за интересите на народа на Армения.

 

 

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...